Uzaylılar, Dünya ile iletişime geçmeye mi çalışıyor? Uzak galaksiden gelen gizemli sinyal

Bilim insanları, antik bir galaksiden gelen ve “hızlı radyo patlamaları” olarak bilinen gizemli bir sinyal keşfetti. Bu sinyaller milyarlarca ışık yılı uzaklıkta tespit edildi.

UZAYLILAR DÜNYA İLE İLETİŞİME GEÇMEYE Mİ ÇALIŞIYOR?

Bazı uzmanlar, bu derin uzay sinyallerinin, dünya dışı varlıkların Dünya ile iletişim kurma girişimleri olabileceğini düşünürken, diğerleri bunun kara delikler ya da çökmüş yıldızlardan kaynaklandığını iddia ediyor.

2023’TE 21 PATLAMA TESPİT EDİLDİ

Northwestern Üniversitesi’nden araştırmacılar, Şubat ve Temmuz 2023 arasında 21 patlama yapan bir hızlı radyo patlaması belirledi. Bu patlamalar çok kısa bir süre içinde gerçekleşti. Bu sinyalin benzersiz kılanı, kaynağının “ölü” bir galaksiye kadar izlenmesiydi.

İKİ MİLYAR IŞIK YILI UZAKLIĞA KADAR TAKİP EDİLDİ

Daha önce, FRB’lerin genç galaksilerden geldiği düşünülüyordu. Ancak uzmanlar, bu FRB’nin kaynağını 11,3 milyar yıllık ve Dünya’dan iki milyar ışık yılı uzaklıkta bulunan bir komşu galaksiye kadar izledi. (Bir ışık yılı yaklaşık 9 trilyon km olarak hesaplanıyor.)

GÜNEŞ’İN 100 MİLYAR KATI KÜTLEYE SAHİP

Araştırmacılar, galaksinin son derece parlak ve inanılmaz derecede büyük olduğunu, Güneş’in 100 milyar katı kütleye sahip olduğunu belirledi.

Radyo astronomu Tarraneh Eftekhari, “Bu, şimdiye kadar keşfedilen en büyük FRB ev sahibi galaksi gibi görünüyor. En büyük galaksiler arasında yer almaktadır.” dedi.

Milisaniyeler içinde parlayıp kaybolan FRB’ler, Güneş’in bir yılda yaydığı enerjiden daha fazlasını üretebilen kısa ve güçlü radyo patlamalarıdır.

Hızlı radyo patlamalarının kaynağı tam olarak bilinmese de, genellikle uzak galaksilerdeki ölmekte olan yıldızlardan, yani magnetar adı verilen yıldızlardan geldiği düşünülmektedir.

Astronomlar 2007’den bu yana binlerce FRB keşfettiler, ancak yalnızca yaklaşık 100’ü aktif yıldız oluşumuna sahip galaksilere kadar takip edildi.

Related Posts

Xiaomi 16 serisi bomba gibi geliyor

Xiaomi’nin heyecanla beklenen amiral gemisi 16 serisi, teknoloji kulislerinde şimdiden büyük yankı uyandırıyor. Çinli şirketin bu yılın sonlarına doğru tanıtmayı planladığı seri, yeni bir premium modelle ve Mi 11 Ultra’dan tanıdık bir özellikle …

Spotify kurucusundan savunma teknolojilerine dev yatırım

Avrupa’nın askeri bağımsızlık hedefi, teknoloji devlerinin de ilgisini çekiyor. Spotify’ın kurucusu ve Prima Materia yatırım şirketinin başındaki Daniel Ek, Almanya merkezli savunma teknolojileri girişimi Helsing’e liderlik ettiği 645 milyon dolarlık …

Bilim adamları bir dinazorda kanser buldu: Bu keşif insan hayatını kurtarabilir

Dinozor fosilleri ile modern kanser araştırmaları ilk bakışta çok uzak iki alan gibi görünebilir. Ancak yeni bir araştırma, milyonlarca yıl boyunca korunmuş yumuşak dokuların kanserin nasıl oluştuğu ve tedavi edilebileceği konusunda değerli ipuçları sunabileceğini ortaya koydu.

Dev asteroidin Ay’a çarpma ihtimali giderek artıyor

Bir dönem Dünya’ya çarpma ihtimali gündeme gelen, ama daha sonra rotasını Ay’a çeviren 2024 YR4 asteroidinin, uydumuza çarpma ihtimali giderek artıyor.

Bilim adamları Ay’da trilyon dolarlık ‘hazine’ buldu

Yeni bir araştırmaya göre, Ay’daki 6 bin 500 krater, paladyum veya iridyum gibi diğer değerli cevherlerin yanı sıra önemli miktarda platin içeriyor.

Organ naklinde yeni çağ! 3D baskı ile organ üretimi

Tıp dünyası, 3D baskı teknolojisinin biyoteknolojiyle birleşmesiyle tarihi bir dönüm noktasında. 3D baskı ile organ üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, bilim insanları bu teknolojiyle kişiye özel organlar üreterek …