Necla DALAN
V-Count; 2006 yılında kuruldu. Demirhan Büyüközcü ve Kaan Kayabalı’nın halı sahalardaki topu takip etmek amacıyla yaptıkları projeyle temelleri atılan V-Count, zamanla çuval sayma, zeytin sayma ve araç sayma gibi evrelerden geçmiş. Bugün perakende şirketleri, alışveriş merkezleri, havaalanları, müzeler, galeriler, metrolar, spor salonları, restoranlar, oteller, akıllı binalar, sağlık kurumları ve okullar gibi yoğunluğun yüksek olduğu yerlerde yapay zeka ve bilgisayar görüşü tabanlı insan sayma ve izleme çözümleri sunuyor. Bu çözümler, müşterilerin verimliliklerini, satışlarını ve kârlarını artırken yapay zeka tabanlı ziyaretçi analizleri sayesinde enerji maliyetlerini düşürmelerini sağlıyor.
TÜRK DEVLERLE BAŞLADI, DÜNYAYA AÇILDI
V-Count, Arçelik, LC Waikiki ve DeFacto gibi dev Türk şirketleriyle çalıştıktan sonra teknolojisi globale taşıdı. Türkiye’nin ardından Miami, Dubai, Kuala Lumpur, Amsterdam ve Londra’da ofis açtı. Şu anda teknolojisini 128’den fazla ülkeye ihraç ediyor.
Royal Academy of Arts, Cartier, Bvlgari, Swatch, Sephora, Bershka, Samsung, Bang & Olufsen ve IKEA gibi dünya çapında faaliyet gösteren 600’den fazla müşterisi var.
İLK ÇEYREKTE DOLAR BAZINDA CİROSUNU % 72 ARTIRDI
V-Count Kurucusu ve CEO’su Demirhan Büyüközcü, geçen hafta bu yılın ilk çeyreğinde aldıkları sonuçları açıkladı. Bu yıl çıkardıkları ilk yapay zekalı insan sayma sensörü Nano’nun büyük ilgi gördüğünü söyleyen Büyüközcü, yılın ilk çeyreğinde 45 ülkeye ihracat yaptıklarını vurguladı. Büyüközcü, şu bilgileri verdi:
“Geçen sene ilk çeyreğe göre; yeni sensör satışımızı yüzde 129 arttırdık. Toplam ciromuzu dolar bazında yüzde 72 (TL yüzde 181) arttırdık. Sonuçlardan memnunuz. Global ekonomik durgunluğa rağmen hızlı ve karlı büyüyoruz. Tüm yorgunluğumuza değdi. İkinci çeyrekte daha çok yorulmayı ve daha iyi sonuçlar elde etmeyi planlıyoruz.”
“NEYSE Kİ SADECE DOKTOR VE HEMŞİRE İHRAÇ ETMİYORUZ”
Demirhan Büyüközcü, dün yaptığı paylaşımda da önemli bir gelişmeyi açıkladı. Büyüközcü, “Bu hafta itibariyle UK-NHS (İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri), yeni ürünümüz Nano’yu satın aldı ve denemeye başladı. Eğitim odalarının yoğunluğunu ve yemekhanelerinin yoğunluğunu ölçmek ve iyileştirmek için kullanacaklar. Neyse ki artık bu kuruma Türk doktor ve hemşire dışında Türk teknolojisi de ihraç ediyoruz” dedi.
patronlardunyasi.com