Zehirlenmeler sonrası yeni tavuk döner kararı! Kapatmaya kadar gidecek

Tavuk Döner Zehirlenmelerine Sert Müdahale: Ürünler Bir Günde Tüketilmeli

Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son zamanlarda özellikle tavuk döner tüketimi sonrası yaşanan zehirlenme vakaları ile ilgili açıklamada bulundu. Yumaklı, “Döner bir gün ürün satışa sunuldu, akşam kaldı, ertesi gün kullanamazsınız, bu yasaktır” diyerek üretici ve satıcıları sert şekilde uyardı.

Kapatmaya Kadar Giden Yaptırım

Bakan Yumaklı, bu yasağın ihlal edilmesi durumunda ciddi yaptırımlar uygulanacağını “Tespit ettiğimizde çok ağır ceza uygulayıp, kapatma işlemi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Sos ve Çiğ Etle Tespit Edildi

Bakan Yumaklı, bazı işletmelerin ürünün bozulma belirtilerini örtmek için farklı yöntemler kullandığını belirtti: “Bunu çiğ etle birlikte pişirme, bozulmayla ilgili emarelerin elemine edilmesi için farklı sosların kullanılması ortaya çıkmış oldu”

Bu uygulamaların halk sağlığı açısından ciddi risk taşıdığı vurgulandı.

Fuar ve Panayırlara Hijyen Denetimi Geliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, özellikle fuar, panayır ve tanıtım günlerinde açılan stantlara yönelik yeni hijyen kuralları getirmeye hazırlanıyor. Yumaklı, “Valiliklerimiz vasıtasıyla yerel yönetimlerimize uyarımız olacak” diyerek sahadaki uygulamaların sıkı denetleneceğini belirtti.

Organik Ürün Aldatmacasına Müdahale

Bakanlık, yöresel, organik, ekolojik ürün adı altında yapılan satışlarda da denetimlerini artıracak. Yumaklı, “Organik üretimle ilgisi olmayanları tespit ettiğimiz sunumlara müdahil olacağız” açıklamasıyla bu alandaki sahtekârlığa karşı da net duruş sergiledi.

Kocaeli Körfez’de 648 kişi, tavuk döner sonrası hastaneye başvurmuş; Adana’daki Portakal Çiçeği Karnavalı’nda ise bir fenomen dönercinin pişmiş tavuğun üzerine çiğ tavuk taktığı görüntüler kamuoyuna yansımıştı. Bu olaylar sonrası 42 bin 76 TL ceza kesilmiş, stant kaldırılmıştı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Related Posts

Diş sıkma masum değil, bakın neleri etkiliyor!

Çocuklarda gece diş gıcırdatması masum bir alışkanlık değil! Pedodonti Uzmanı Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, diş sıkmanın tedavi edilmediğinde hem fiziksel gelişimi hem de ruhsal sağlığı olumsuz etkilediğini söylüyor. İşte dikkat etmeniz gerekenler…

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, tümörleri ısıyla eriterek adeta buharlaştıran ablasyon tekniği hakkında önemli bilgiler verdi.

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Somon sanılıyordu ama değil! İşte sütten daha fazla kalsiyuma sahip olan balık

Süt ve süt ürünleri, yıllardır kalsiyumun birincil kaynağı olarak kabul ediliyor. Oysa beslenme uzmanları, kemikleriyle birlikte tüketilebilen balıkların çok daha yüksek oranda kalsiyum içerdiğine dikkat çekiyor. Beslenme uzmanı Júlia Farré de listenin başını çeken balığı açıkladı.