Tekirdağ’da Yeşilay Yarışması: Sağlıklı Nesil İçin Farkındalık Ödülleri

Tekirdağ’da Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi

Tekirdağ’da düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” temalı yarışmada başarılı olan öğrencilere ödülleri takdim edildi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı yarışmada, Yeşilay önemli bir rol üstlendi. Törende, telefon bağımlılığı konusu da gündeme geldi.

Ödül töreni, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün toplantı salonunda gerçekleştirildi. Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı, yaptığı konuşmada bağımlılıkla mücadele konusundaki çalışmaların önemine dikkat çekti. “Sağlıklı nesiller yetiştirmek, bağımlılıkla etkin bir şekilde mücadele etmek için çaba harcamalıyız” diyen Soykırlı, öğrencilerin bu yarışmada kazandığını vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Koçer ise, Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadele alanındaki değerli çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirtti. Telefon bağımlılığının gençler üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yapan Koçer, bağımlılıkla mücadele konusunun günümüzde daha da önem kazandığını söyledi.

Koçer, gençlere örnek olunması gerektiğini vurgulayarak, “Ailemizle iletişim kurmamızı engelleyen telefon bağımlılığına dikkat etmeliyiz. Gençlere karşı sorumluluklarımızı unutmamalıyız” dedi. Ayrıca, bu tür yarışmaların öğrencilerde farkındalık oluşturduğunu belirterek, dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildikten sonra tören sona erdi. – TEKİRDAĞ


Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Diş sıkma masum değil, bakın neleri etkiliyor!

Çocuklarda gece diş gıcırdatması masum bir alışkanlık değil! Pedodonti Uzmanı Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, diş sıkmanın tedavi edilmediğinde hem fiziksel gelişimi hem de ruhsal sağlığı olumsuz etkilediğini söylüyor. İşte dikkat etmeniz gerekenler…

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, tümörleri ısıyla eriterek adeta buharlaştıran ablasyon tekniği hakkında önemli bilgiler verdi.

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Somon sanılıyordu ama değil! İşte sütten daha fazla kalsiyuma sahip olan balık

Süt ve süt ürünleri, yıllardır kalsiyumun birincil kaynağı olarak kabul ediliyor. Oysa beslenme uzmanları, kemikleriyle birlikte tüketilebilen balıkların çok daha yüksek oranda kalsiyum içerdiğine dikkat çekiyor. Beslenme uzmanı Júlia Farré de listenin başını çeken balığı açıkladı.