Türkiye Mart Ayında 35 Yılın En Düşük Yağışını Aldı

Türkiye Mart Ayında 35 Yılın En Düşük Yağışını Aldı

Türkiye geneline mart ayında sadece 28,8 milimetre yağış düştü. Bu yağış miktarı, son 35 yılın en düşük seviyesine ulaşarak rekor kırdı. Mart ayı yağışlarında Ege Bölgesi’nde 65, Marmara Bölgesi’nde 39, İç Anadolu Bölgesi’nde 35, ve Karadeniz Bölgesi’nde ise son 32 yılın en düşük yağışı kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü‘nün ‘2025 Yılı Mart Ayı Alansal Yağış Raporu’ verilerine göre Türkiye genelinde mart ayı yağışı, normalin altında gerçekleşti. 1991-2020 yıllarını kapsayan normal yağış miktarı 61,2 mm iken, 2024 yılında 69,5 mm ve bu yıl mart ayında ise 28,8 mm olarak gerçekleşti. Bu durumda, yağışlarda normaline göre %53, geçen yıl mart ayına göre ise %59 azalma meydana geldi.

Mart ayında yağışlar özellikle İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Manisa, Uşak, Burdur, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Çorum, Adana, Hatay, Kilis ve Antalya’nın doğu kesimlerinde normallerine göre yüzde 80’den fazla azalırken, Erzincan ile Erzurum’un kuzey kesimlerinde yüzde 40’ın üzerinde artış gözlendi. Bu durum, bölge genelinde tüm bölgelerin yağış miktarının normallerin altında olduğunu ortaya koydu.

Öte yandan, mart ayı yağışlarında en az yağış 5,1 mm ile Ankara’da görülürken, normaline göre en fazla azalma yüzde 91 ile Manisa’da tespit edildi. En fazla yağış ise 89,2 mm ile Tunceli’de kaydedilirken, normaline göre en fazla artış yüzde 35 ile Erzincan’da gerçekleşti.

Türkiye genelinde mart ayında ortalama 6,4 gün yağış gerçekleşti. Yağışlı gün sayıları Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin ve Bingöl çevrelerinde 15-20 gün arasında değişirken, diğer illerde bu sayı daha düşük seviyelerdeydi.

Özetle, Türkiye genelinde mart ayında yağışlar normalin altında gerçekleşti ve birçok bölgede son 35 yılın en düşük seviyesine ulaştı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Related Posts

Diş sıkma masum değil, bakın neleri etkiliyor!

Çocuklarda gece diş gıcırdatması masum bir alışkanlık değil! Pedodonti Uzmanı Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, diş sıkmanın tedavi edilmediğinde hem fiziksel gelişimi hem de ruhsal sağlığı olumsuz etkilediğini söylüyor. İşte dikkat etmeniz gerekenler…

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, tümörleri ısıyla eriterek adeta buharlaştıran ablasyon tekniği hakkında önemli bilgiler verdi.

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Somon sanılıyordu ama değil! İşte sütten daha fazla kalsiyuma sahip olan balık

Süt ve süt ürünleri, yıllardır kalsiyumun birincil kaynağı olarak kabul ediliyor. Oysa beslenme uzmanları, kemikleriyle birlikte tüketilebilen balıkların çok daha yüksek oranda kalsiyum içerdiğine dikkat çekiyor. Beslenme uzmanı Júlia Farré de listenin başını çeken balığı açıkladı.