Diş sıkma masum değil, bakın neleri etkiliyor!

Çocuk Diş Sıkma Problemi: Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Birçok çocuğun karşılaştığı ancak genellikle ihmal edilen bir sorun olan bruksizm yani diş sıkma, ciddi sorunlara yol açabilir. Diş hekimi Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, bu konuda önemli bilgiler verdi.

Diş sıkmanın sadece fiziksel değil, aynı zamanda ruhsal etkileri olduğunu belirten Doç. Dr. Münevveroğlu, çocukların genel huzurunu da etkileyebildiğini vurguladı.

Bruksizmin çeşitli nedenlerinin olduğunu belirten uzman, genellikle stresin bu durumun en önemli tetikleyicisi olduğunu kaydetti. Stres ve kaygı bozuklukları, genetik faktörler, alerjik durumlar gibi unsurlar da diş sıkma problemine yol açabiliyor.

Diş sıkma belirtilerinin, diş aşınması, baş ağrısı ve diş hassasiyeti şeklinde ortaya çıkabileceğini belirten Doç. Dr. Münevveroğlu, ailelerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Erken müdahalenin önemine de değinen uzman, diş sıkma sorununun tedavi edilmediğinde çene ve baş ağrılarının artabileceğini, çene eklemlerinin zarar görebileceğini ve estetik problemlere neden olabileceğini dile getirdi. Bu sebeple çocuklarda görülen belirtilerin hemen uzman bir çocuk diş hekimine gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, tümörleri ısıyla eriterek adeta buharlaştıran ablasyon tekniği hakkında önemli bilgiler verdi.

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Somon sanılıyordu ama değil! İşte sütten daha fazla kalsiyuma sahip olan balık

Süt ve süt ürünleri, yıllardır kalsiyumun birincil kaynağı olarak kabul ediliyor. Oysa beslenme uzmanları, kemikleriyle birlikte tüketilebilen balıkların çok daha yüksek oranda kalsiyum içerdiğine dikkat çekiyor. Beslenme uzmanı Júlia Farré de listenin başını çeken balığı açıkladı.

Bayram sofralarında sağlıklı kalmanın ipuçları

Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketimi, kalp, diyabet ve böbrek hastaları ile yaşlılar için sağlık riskleri oluşturduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Ceren Kaplan, bayram keyfini çıkarırken sağlığı korumanın püf noktalarını anlattı.