Baş ağrınızın sebebi klima olabilir! Bir tedavisi yok ama korunmak mümkün

Klima Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz aylarında sıcak havadan serinlemek için yaygın olarak kullanılan klimaların doğru bir şekilde kullanılmadığında sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtildi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, ideal ortam sıcaklığının 22 derece olduğunu vurgulayarak, klimanın yanlış kullanımının klima çarpmasına yol açabileceğini açıkladı.

Klima, Nem Dengesini Bozabilir!

Prof. Dr. Karamehmetoğlu, klimaların kullanımının nem oranını etkilediğine dikkat çekerek, nem oranının yüzde 50 olması gerektiğini söyledi. Ayrıca, klimaların düzenli olarak temizlenmesi ve bakımının yapılması gerektiğini belirtti. Kullanım kılavuzuna uygun hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Karamehmetoğlu, ideal sıcaklık ve nem seviyelerine dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Klima Çarpması Belirtileri

Klima çarpmasının belirtileri kişiden kişiye değişebileceğini ifade eden Prof. Dr. Karamehmetoğlu, baş ağrısı, burun akıntısı, kas ağrıları ve yüksek ateş gibi belirtilerin sıkça görüldüğünü belirtti. Ani ısı değişikliğinin vücutta neden olduğu etkiler hakkında da bilgi veren Karamehmetoğlu, klima çarpmasıyla ilgili korunma önerilerinde bulundu.

Klima Çarpması Nasıl Önlenir?

Prof. Dr. Karamehmetoğlu, klima çarpmasının belirtilerinin üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla benzerlik gösterebileceğine değinerek, belirtilere yönelik tedavi uygulanabileceğini söyledi. Klima çarpmasından korunmak için önerilerde bulunan Karamehmetoğlu, klimayı belirli bir süre çalıştırıp ardından kapatarak hava kalitesinin bozulmasını engellemenin önemine vurgu yaptı.

Related Posts

Diş sıkma masum değil, bakın neleri etkiliyor!

Çocuklarda gece diş gıcırdatması masum bir alışkanlık değil! Pedodonti Uzmanı Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, diş sıkmanın tedavi edilmediğinde hem fiziksel gelişimi hem de ruhsal sağlığı olumsuz etkilediğini söylüyor. İşte dikkat etmeniz gerekenler…

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, tümörleri ısıyla eriterek adeta buharlaştıran ablasyon tekniği hakkında önemli bilgiler verdi.

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Somon sanılıyordu ama değil! İşte sütten daha fazla kalsiyuma sahip olan balık

Süt ve süt ürünleri, yıllardır kalsiyumun birincil kaynağı olarak kabul ediliyor. Oysa beslenme uzmanları, kemikleriyle birlikte tüketilebilen balıkların çok daha yüksek oranda kalsiyum içerdiğine dikkat çekiyor. Beslenme uzmanı Júlia Farré de listenin başını çeken balığı açıkladı.