AKSUNGUR, Milli Motor ile 40 Bin Feet Yüksekliğe Ulaştı

TEI-PD170 Motoruyla AKSUNGUR, 40.000 Feet İrtifasına Ulaştı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız hava aracı AKSUNGUR, milli motor TEI-PD170 ile gerçekleştirdiği uçuşta 40.000 feet yüksekliğe çıkarak TEI-PD170 irtifa rekorunu kırdı.

TUSAŞ’ın açıklamasına göre, AKSUNGUR, TEI tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen PD170 motoruyla yapılan uçuşta 40.000 feet irtifaya ulaştı. Bu uçuş, milli motor TEI-PD170’nin en yüksek irtifasına ulaşmasını sağladı.

Ayrıca, ASELSAN tarafından üretilen milli kamera AF500 ve ASPİLSAN’ın geliştirdiği milli ısıtıcılı bataryanın da AKSUNGUR ile test edildiği en yüksek irtifa uçuşu gerçekleştirildi.

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, yaptığı paylaşımda, AKSUNGUR’un 40.000 feet yükseklik başarısına vurgu yaparak, her başarıyla geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlediklerini belirtti. “Güçlü bir geleceğin teminatı olan bu başarıyla gurur duyuyorum. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Çeşitli faydalı yüklerle ve yeni yeteneklerle donatılan AKSUNGUR, geçtiğimiz hafta ASELSAN üretimi LGK81 ve LGK82 mühimmatlarıyla hedefleri tam isabetle vurmuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Tolga Yanık – Teknoloji

Related Posts

Xiaomi 16 serisi bomba gibi geliyor

Xiaomi’nin heyecanla beklenen amiral gemisi 16 serisi, teknoloji kulislerinde şimdiden büyük yankı uyandırıyor. Çinli şirketin bu yılın sonlarına doğru tanıtmayı planladığı seri, yeni bir premium modelle ve Mi 11 Ultra’dan tanıdık bir özellikle …

Spotify kurucusundan savunma teknolojilerine dev yatırım

Avrupa’nın askeri bağımsızlık hedefi, teknoloji devlerinin de ilgisini çekiyor. Spotify’ın kurucusu ve Prima Materia yatırım şirketinin başındaki Daniel Ek, Almanya merkezli savunma teknolojileri girişimi Helsing’e liderlik ettiği 645 milyon dolarlık …

Bilim adamları bir dinazorda kanser buldu: Bu keşif insan hayatını kurtarabilir

Dinozor fosilleri ile modern kanser araştırmaları ilk bakışta çok uzak iki alan gibi görünebilir. Ancak yeni bir araştırma, milyonlarca yıl boyunca korunmuş yumuşak dokuların kanserin nasıl oluştuğu ve tedavi edilebileceği konusunda değerli ipuçları sunabileceğini ortaya koydu.

Dev asteroidin Ay’a çarpma ihtimali giderek artıyor

Bir dönem Dünya’ya çarpma ihtimali gündeme gelen, ama daha sonra rotasını Ay’a çeviren 2024 YR4 asteroidinin, uydumuza çarpma ihtimali giderek artıyor.

Bilim adamları Ay’da trilyon dolarlık ‘hazine’ buldu

Yeni bir araştırmaya göre, Ay’daki 6 bin 500 krater, paladyum veya iridyum gibi diğer değerli cevherlerin yanı sıra önemli miktarda platin içeriyor.

Organ naklinde yeni çağ! 3D baskı ile organ üretimi

Tıp dünyası, 3D baskı teknolojisinin biyoteknolojiyle birleşmesiyle tarihi bir dönüm noktasında. 3D baskı ile organ üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, bilim insanları bu teknolojiyle kişiye özel organlar üreterek …