Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyor

Fındık ve Diğer Alerjenlerle İlgili Bilgiler

Kuruyemiş alerjileri, genel olarak yaygın bir sorundur. Ancak, mevsimsel alerjilerin belirli kuruyemişlere karşı hassasiyetinizi artırabileceğini biliyor muydunuz? Özellikle huş ağacı polenine alerjiniz varsa, fındık ve badem gibi kuruyemişlere karşı alerjik reaksiyon gösterebilme olasılığınız daha yüksek olabilir. Bunun nedeni, bu kuruyemişlerdeki proteinlerin huş ağacı poleninde bulunanlara benzemesidir ve bu durum çapraz reaksiyona yol açabilir.

Papatya ve Alerjik Reaksiyonlar

Papatya, sakinleştirici özellikleriyle bilinir ve yaygın olarak kullanılır. Ancak, şiddetli polen alerjisi hikayesine sahip olan kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Papatya, huş poleniyle çapraz reaksiyona girebilen ve cilt döküntüleri, solunum sorunları veya nadir durumlarda anafilaksi gibi alerjik reaksiyonlara yol açabilen proteinler içerir.

Baharatlı Yiyecekler ve Alerjik Semptomlar

Baharatlı yiyecekler, sinüslerinizi geçici olarak temizlemenize yardımcı olabilir. Ancak, baharatlar vücudunuzu tahriş edebilir ve alerji semptomlarını kötüleştirebilir. Baharatlar, histamin üretimini uyaran kapsaisin adlı bir bileşik içerir. Bu bileşik, gözlerde sulanmaya, burun akıntısına ve dudaklarda, ağızda veya dilde yanma hissi gibi semptomlara neden olabilir.

Related Posts

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, tümörleri ısıyla eriterek adeta buharlaştıran ablasyon tekniği hakkında önemli bilgiler verdi.

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Somon sanılıyordu ama değil! İşte sütten daha fazla kalsiyuma sahip olan balık

Süt ve süt ürünleri, yıllardır kalsiyumun birincil kaynağı olarak kabul ediliyor. Oysa beslenme uzmanları, kemikleriyle birlikte tüketilebilen balıkların çok daha yüksek oranda kalsiyum içerdiğine dikkat çekiyor. Beslenme uzmanı Júlia Farré de listenin başını çeken balığı açıkladı.

Bayram sofralarında sağlıklı kalmanın ipuçları

Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketimi, kalp, diyabet ve böbrek hastaları ile yaşlılar için sağlık riskleri oluşturduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Ceren Kaplan, bayram keyfini çıkarırken sağlığı korumanın püf noktalarını anlattı.