Diyarbakır’daki Güneş Enerjili Fabrika, Suriye Yapı Fuarına Hazırlanıyor

İstanbul Merkezli Tel ve Çivi Üreten Firma, Suriye’deki Yapı Fuarından Beklentilerini Yükseltiyor

Deprem sürecinde faaliyet gösteren ve çivi üretimi yapan firma, Suriye’de düzenlenecek olan yapı fuarında büyük umutlar taşıyor. İstanbul merkezli bu firma, Diyarbakır’a yaptığı yatırım sayesinde güneş enerjisiyle üretim yapıp ihraç ediyor.

Firma, Yatırımlarını Diyarbakır’a Çekerek İhracatını Artırıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapan İstanbul merkezli tel, çivi ve çelik asır üreten firma, güneş enerjisiyle üretim yapıp ihraç ediyor. Suriye’de düzenlenecek olan yapı fuarından büyük beklentileri olan firma, istihdam ve ihracatı artırmayı hedefliyor.

İstanbul merkezli tel, çivi ve çelik asır üretimi yapan firma, 2021 yılında yatırımlarını Diyarbakır’a çekme kararı alarak OSB’den yer temin edip fabrika inşasına başladı. 2023 yılında tamamlanan fabrikada üretime başlayan firma, deprem sürecinde önemli bir rol oynadı.

Firma, üretim kapasitesini ilk 6 ayda %100’e çıkardıktan sonra makine sayısını ve istihdamı artırdı. Irak başta olmak üzere farklı ülkelere ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan firma, Suriye’de yapılacak olan yapı fuarına katılıp ihracatlarını artırarak istihdamı ve makine sayısını büyütmeyi planlıyor.

İşletme sahibi Serdar Avşar, yaptığı açıklamada, 2021 yılında yatırım kararlarını aldıklarını ve Diyarbakır’a yatırım yapma kararı aldıktan sonra inşaata başladıklarını belirtti. Avşar, yaşanan depremin büyük zararlar verdiğini ve faaliyetlerinin ürünler üzerinde önemli etkiler yarattığını ifade etti.

Avşar, firma olarak güneş enerjisiyle üretim yapma kararı aldıklarını ve bu doğrultuda enerji maliyetlerini düşürdüklerini söyledi. Ayrıca, fabrikada çivi, tel ve çelik üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Avşar, Suriye’de yapılacak olan yapı fuarından büyük beklentileri olduğunu ve bu sayede istihdam ve makine sayılarını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Firmanın üretimlerinin geniş bir yelpazede olduğunu belirten Avşar, çivi çeşitlerini sıralayarak, çivilerin inşaat, ayakkabı, montajlama, cam ve tel gibi alanlarda kullanıldığını vurguladı. Ayrıca, tel üretimlerinin inşaatlarda bağlama ve takviye telleri olarak kullanıldığını, yeni başladıkları çelik asır üretiminin ise yollarda ve bina yapımında kullanıldığını açıkladı.

İstanbul merkezli tel ve çivi üreten firmanın Suriye’deki yapı fuarına katılacağı ve burada yapacakları ihracatla büyümeyi hedeflediği belirtiliyor. Firmanın yatırımlarını Diyarbakır’a çekerek güneş enerjisiyle üretim yaptığı ve ihracatını artırdığı biliniyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / RIDVAN KILIÇ – Ekonomi

Related Posts

Xiaomi 16 serisi bomba gibi geliyor

Xiaomi’nin heyecanla beklenen amiral gemisi 16 serisi, teknoloji kulislerinde şimdiden büyük yankı uyandırıyor. Çinli şirketin bu yılın sonlarına doğru tanıtmayı planladığı seri, yeni bir premium modelle ve Mi 11 Ultra’dan tanıdık bir özellikle …

Spotify kurucusundan savunma teknolojilerine dev yatırım

Avrupa’nın askeri bağımsızlık hedefi, teknoloji devlerinin de ilgisini çekiyor. Spotify’ın kurucusu ve Prima Materia yatırım şirketinin başındaki Daniel Ek, Almanya merkezli savunma teknolojileri girişimi Helsing’e liderlik ettiği 645 milyon dolarlık …

Bilim adamları bir dinazorda kanser buldu: Bu keşif insan hayatını kurtarabilir

Dinozor fosilleri ile modern kanser araştırmaları ilk bakışta çok uzak iki alan gibi görünebilir. Ancak yeni bir araştırma, milyonlarca yıl boyunca korunmuş yumuşak dokuların kanserin nasıl oluştuğu ve tedavi edilebileceği konusunda değerli ipuçları sunabileceğini ortaya koydu.

Dev asteroidin Ay’a çarpma ihtimali giderek artıyor

Bir dönem Dünya’ya çarpma ihtimali gündeme gelen, ama daha sonra rotasını Ay’a çeviren 2024 YR4 asteroidinin, uydumuza çarpma ihtimali giderek artıyor.

Bilim adamları Ay’da trilyon dolarlık ‘hazine’ buldu

Yeni bir araştırmaya göre, Ay’daki 6 bin 500 krater, paladyum veya iridyum gibi diğer değerli cevherlerin yanı sıra önemli miktarda platin içeriyor.

Organ naklinde yeni çağ! 3D baskı ile organ üretimi

Tıp dünyası, 3D baskı teknolojisinin biyoteknolojiyle birleşmesiyle tarihi bir dönüm noktasında. 3D baskı ile organ üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, bilim insanları bu teknolojiyle kişiye özel organlar üreterek …