İstanbul’da Otizm Farkındalık Günü Kutlandı

İstanbul Valisi Davut Gül’den Otizm Farkındalık Turnuvası Açılışında Önemli Açıklamalar

İstanbul Valisi Davut Gül, Otizm Farkındalık Günü kapsamında Şişli’de bulunan Saadet Özel Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen Masa Tenisi Otizm Farkındalık Turnuvası’nın açılışını gerçekleştirdi. Bu önemli etkinlikte konuşan Vali Gül, özel öğrencilere verdikleri önemi vurgulayarak, “Öğrencilerin hayata atılmalarını ve kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacağız” dedi.

Vali Gül konuşmasında, toplumda her bireyin değerli olduğunu belirterek, özel öğrencilerin ve farklı yeteneklere sahip bireylerin önemine dikkat çekti. Özel eğitim konusuna verilen önemin altını çizen Vali Gül, öğrencilere uygun eğitim imkanları sunulması gerektiğini kaydetti. Son yıllarda özel öğrencilerle ilgili yapılan çalışmalara dikkat çeken Vali Gül, İstanbul’un bin 400 okulunu güçlendirme ve yenileme çalışmalarına da değindi.

İstanbul’da bulunan öğrencilerin en güvenli binalarda eğitim aldığını belirten Vali Gül, okulların depreme karşı dayanıklılık testlerinden geçirildiğini ve gerektiğinde yenilendiğini ifade etti. Meslek liselerindeki öğrencilerin yeteneklerine uygun işlerde çalışarak hayata atılmalarını desteklediklerini belirten Vali Gül, yapılan çalışmaların devam edeceğini ve öğrencilerin kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacaklarını söyledi.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan bu önemli etkinlik, öğrencilere verilen değeri bir kez daha gözler önüne serdi. Otizm Farkındalık Günü’nde düzenlenen turnuva, toplumda farkındalık yaratma ve özel bireylere destek olma amacını taşıdı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Diş sıkma masum değil, bakın neleri etkiliyor!

Çocuklarda gece diş gıcırdatması masum bir alışkanlık değil! Pedodonti Uzmanı Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, diş sıkmanın tedavi edilmediğinde hem fiziksel gelişimi hem de ruhsal sağlığı olumsuz etkilediğini söylüyor. İşte dikkat etmeniz gerekenler…

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, tümörleri ısıyla eriterek adeta buharlaştıran ablasyon tekniği hakkında önemli bilgiler verdi.

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Somon sanılıyordu ama değil! İşte sütten daha fazla kalsiyuma sahip olan balık

Süt ve süt ürünleri, yıllardır kalsiyumun birincil kaynağı olarak kabul ediliyor. Oysa beslenme uzmanları, kemikleriyle birlikte tüketilebilen balıkların çok daha yüksek oranda kalsiyum içerdiğine dikkat çekiyor. Beslenme uzmanı Júlia Farré de listenin başını çeken balığı açıkladı.