Midemize iyi gelen bitki çayları!

İSTANBUL (İGFA) – Çeşitli bitki çayları mide için yatıştırıcı ve faydalı olabilir, sindirime yardımcı olur, iltihabı azaltır ve mide rahatsızlıklarını yatıştırır. İşte potansiyel mide yatıştırıcı özellikleriyle bilinen bazı çaylar:

*Nane Çayı: Nane, sindirim sistemi kaslarını gevşetmeye yardımcı olabilecek antispazmodik özelliklere sahiptir. Hazımsızlık, şişkinlik ve mide rahatsızlığı semptomlarını hafifletebilir.

*Zencefil Çayı: Zencefil, anti-enflamatuar ve bulantı önleyici özellikleriyle bilinir. Zencefil çayı hazımsızlığa, mide bulantısına yardımcı olabilir ve mide rahatsızlığını hafifletebilir.

*Papatya Çayı: Papatya sakinleştirici etkilere ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir, bu da onu mide rahatsızlığını yatıştırmak, hazımsızlığı azaltmak ve gastrointestinal rahatsızlığı hafifletmek için faydalı kılar.

*Rezene Çayı: Rezene tohumları sindirim sistemini rahatlatmaya ve şişkinlik, gaz ve krampları azaltmaya yardımcı olabilecek bileşikler içerir. Rezene çayı sindirime yardımcı olabilir ve mide rahatsızlığını hafifletebilir.

*Meyan Kökü Çayı: Meyan kökü, mide zarını yatıştırmaya ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilecek yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Mide ekşimesi ve hazımsızlığın giderilmesinde potansiyel olarak yardımcı olabilir.

*Limon Balsamı Çayı: Melisa otunun hafif sakinleştirici etkileri vardır ve gastrointestinal rahatsızlığı, gazı ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olabilir.

Bu bitki çaylarını hazırlarken, önerilen demleme talimatlarını takip etmek çok önemlidir. Tipik olarak, bitkileri sıcak suda yaklaşık 5-10 dakika demlemek yeterlidir.

Related Posts

Diş sıkma masum değil, bakın neleri etkiliyor!

Çocuklarda gece diş gıcırdatması masum bir alışkanlık değil! Pedodonti Uzmanı Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, diş sıkmanın tedavi edilmediğinde hem fiziksel gelişimi hem de ruhsal sağlığı olumsuz etkilediğini söylüyor. İşte dikkat etmeniz gerekenler…

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, tümörleri ısıyla eriterek adeta buharlaştıran ablasyon tekniği hakkında önemli bilgiler verdi.

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Somon sanılıyordu ama değil! İşte sütten daha fazla kalsiyuma sahip olan balık

Süt ve süt ürünleri, yıllardır kalsiyumun birincil kaynağı olarak kabul ediliyor. Oysa beslenme uzmanları, kemikleriyle birlikte tüketilebilen balıkların çok daha yüksek oranda kalsiyum içerdiğine dikkat çekiyor. Beslenme uzmanı Júlia Farré de listenin başını çeken balığı açıkladı.