Mikro Cerrahi ile Ayak Parmakları Elde Başparmak Olarak Nakledildi

Ayak Parmakları Elde Başparmak Olarak Nakledildi

Gaziantep’te mikro cerrahi teknikle ayak parmağı ele dikildi

Gaziantep’te yaşanan bir iş kazasında elini makineye kaptırarak üç parmağını kaybeden 16 yaşındaki Halil Kırpaç’a, ayak parmağı dikilerek başparmak yapıldı. Operasyon mikro cerrahi teknikle gerçekleştirilirken, 3 ila 6 ay içinde paranın fonksiyon kazanması bekleniyor.

Halil Kırpaç, yaşadığı iş kazasında elini makineye kaptırarak ciddi şekilde zarar gördü. Yapılan muayene sonucunda üç parmağının ampute olduğu tespit edildi ve replantasyon yapılamayacağı belirlendi. Bu nedenle ayağından alınan bir parmak, eline başparmak olarak dikildi.

Ameliyatın ardından Halil Kırpaç, yeni başparmağına kavuştu ve hareket ettirmeye başladı. Doktorlar, 3 ila 6 ay içinde elin fonksiyon kazanmasını ve hislerin geri dönmesini bekliyor.

Operasyonu gerçekleştiren El Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Numan Atılgan, “Hasta için ayak parmağı eline nakledildi. Ameliyat başarıyla tamamlandı. Çok yakında hastamızın elini kullanabilecek seviyeye gelmesini bekliyoruz” dedi.

Baba Murat Kırpaç, oğlunun başarılı operasyon sonrasında parmağını hareket ettirmeye başladığını ve mutlu olduklarını belirtti. Genç hasta Halil Kırpaç ise artık rahatça çay içip yemek yiyebileceği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / UĞUR DÖNEK – Sağlık

Related Posts

Diş sıkma masum değil, bakın neleri etkiliyor!

Çocuklarda gece diş gıcırdatması masum bir alışkanlık değil! Pedodonti Uzmanı Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, diş sıkmanın tedavi edilmediğinde hem fiziksel gelişimi hem de ruhsal sağlığı olumsuz etkilediğini söylüyor. İşte dikkat etmeniz gerekenler…

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, tümörleri ısıyla eriterek adeta buharlaştıran ablasyon tekniği hakkında önemli bilgiler verdi.

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Somon sanılıyordu ama değil! İşte sütten daha fazla kalsiyuma sahip olan balık

Süt ve süt ürünleri, yıllardır kalsiyumun birincil kaynağı olarak kabul ediliyor. Oysa beslenme uzmanları, kemikleriyle birlikte tüketilebilen balıkların çok daha yüksek oranda kalsiyum içerdiğine dikkat çekiyor. Beslenme uzmanı Júlia Farré de listenin başını çeken balığı açıkladı.