Özel Sektör Öğretmenlerinden Ankara Yürüyüşü: ‘İnsanca Çalışacağız, Öğretmenliği Yaşatacağız!’

Geçtiğimiz yıl Meclis Parkı’nda uzun süren nöbet eylemi sonrasında verilen sözlerin yerine getirilmemesinden şikayetçi olan öğretmenler, bu sefer kararlılıklarını yürüyüşle göstereceklerini belirttiler.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Kadın Sekreteri Rabia Atbaş, durumu şu şekilde özetliyor: “Geçen yıl Meclis Parkı’nda başlattığımız nöbetten sonra bakanlık ve komisyon üyeleri bize taban maaşın yürürlüğe konulacağını söylemişlerdi. Ancak bir yıl geçmesine rağmen halen bir ilerleme sağlanmadı. Sabrımız artık taştı.”

Yürüyüşle ilgili konuşan Sendika Genel Sekreteri Ozan Fındık ise şunları söyledi:

“Öğretmenler olarak sesimizi duyurmak için haftalardır yollardayız. Talebimiz net ve açıktır: Milli Eğitim Bakanlığı ve TBMM Eğitim Komisyonu derhal toplantıya çağrılmalıdır ve taleplerimiz karşılanmalıdır. Artık oyalama ve görmezden gelmeye tahammülümüz kalmadı.”

ÖĞRETMENLERİN TALEPLERİ BELLİ: EŞİTLİK, GÜVENLİK, SAYGINLIK

Öğretmenler bu yürüyüşü dört temel talep üzerinde şekillendiriyor. İlk olarak, taban maaş sisteminin tekrar yasalaşması. 2014 yılında kaldırılan bu uygulama nedeniyle öğretmen maaşları işverenin inisiyatifine bırakılmış durumda. Öğretmenler, hem kamu hem özel sektörde asgari bir taban maaşın yasal güvence altına alınmasını istemektedir.

İkinci talep, belirsiz süreli iş sözleşmelerinin zorunlu hale getirilmesi. Yıllık olarak yenilenen sözleşmelerin öğretmenler üzerinde baskı unsuru haline geldiğini ifade eden sendika temsilcileri, güvenceli çalışmanın en temel hak olduğunu vurgulayarak, “Yasadışı olarak her yıl 10 aylık sözleşmelerle çalıştırılıyoruz. Sözleşme sonunda ihbar ve kıdem tazminatı gibi haklardan mahrum bırakılıyoruz” dediler.

Üçüncü talep ise eğitim emekçileri için ayrı bir işkolunun kurulması. Şu anda “ticaret, büro, eğitim” kategorisi altında yer alan özel okul öğretmenleri, sendika hakkını kullanamıyor ve toplu sözleşme yapamıyor.

Son olarak, öğretmenler kamudaki meslektaşlarıyla aynı özlük haklarına sahip olmak istiyor. Yıllık izin hakları, ek ders ücretleri, yeşil pasaport ve eğitim-öğretim ödeneği gibi konularda ciddi eşitsizlikler olduğunu belirterek, “Aynı diploma ve müfredatla çalışıyoruz, ancak koşullarımız farklı. Bu ayrımcılığa son verilmeli.”

Yürüyüş, sadece bir meslek grubunun değil, toplumun ortak geleceği için mücadele verilen bir iş olarak nitelendiriliyor. Sendika tarafından yapılan ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bu sadece öğretmenlerin değil, emeğin, eşitliğin ve insan haklarının mücadelesidir”.

Related Posts

2025 DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için geri sayım başladı. Peki, 2025 DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

TWITTER HATA TESPİT RAPORU 27 HAZİRAN || Gece yarısı 9 bildirim birden geldi! Twitter (X) dondu mu, ne sorun var?

Twitter çöktü mü, X neden açılmıyor, dondu mu ne sorun var? 27 Haziran Cuma günü yaşanan sorunlarla birlikte başta belirtilen sorunun cevabı en çok sorgulananlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hemen belirtelim ki son 24 saat içerisinde büyük bir aksamaya neden olan sorun kaydı kapılmadı. Merak edenler için güncel hata tespit raporunu haberimizde derledik. Peki, Twitter dondu mu, çöktü mü ne sorun var? İşte 27 Haziran Cuma Twitter hata tespit raporu…

2025 AGS sınavı ne zaman? AGS sınav giriş yerleri açıklandı mı?

Akademi Giriş Sınavı (AGS) sınav giriş yerleri, öğretmen adaylarının merakla beklediği sınava kısa bir zaman kala araştırılmaya başladı. Peki, 2025 AGS sınavı ne zaman? AGS sınav giriş yerleri açıklandı mı?

LGS 2025 iptal mi olacak? Konu savcılığa taşındı! Milli Eğitim Bakanlığı’ndan önemli karar!

LGS yeniden mi yapılacak, iptal mi oldu gibi sorular, son gelişmelerin ardından merak konusu oldu. LGS’de bir sınav salonunda soru kitapçıklarının yanlış dağıtıldığı iddia edildi. Velilerin savcılığa başvurmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı inceleme başlattı. Peki, LGS iptal mi olacak, yeniden mi yapılacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

AUZEF bütünleme sınavı ne zaman yapılacak? 2025 İstanbul Üniversitesi AUZEF telafi sınavı ertelendi mi?

AUZEF bütünleme sınav tarihi için önemli bir açıklama geldi. Lisans ve önlisans eğitimine uzaktan devam eden öğrenciler sınav için son hazırlıklara odaklandı. Sınav merkezi tercih işlemleri de devam ediyor. Ders notunu yükseltmek isteyen öğrenciler AUZEF bütünleme (telafi) sınavında girecek. Peki AUZEF bütünleme sınavları ne zaman, ertelendi mi?

YKS soru kitapçıkları sınav merkezlerine gönderildi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenecek 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ait soru kitapçıkları ve sınav evrakının, yüksek güvenlik önlemleriyle 81 il ve KKTC’deki 250 sınav merkezine sevkiyatına başlandı.