Yapay zekaya kibar olmak on milyonlarca dolara mal oluyor

Euronews ve Altman: Nazik İfadelerin Elektrik Faturasına Etkisi

Euronews’te X platformunda bir kullanıcının nazik ifadelerin elektrik faturasına etkisini sorması üzerine Altman, bunu “iyi harcanmış on milyonlarca dolar” olarak tanımladı. Bu esprili yanıt, yapay zekânın her kelimenin işlem maliyeti olduğu gerçeğini vurguladı.

Teknik açıdan bakıldığında, nazik dil kullanımı daha fazla işlem gücü gerektiriyor. Bu durum ChatGPT’nin çalıştığı veri merkezlerinin enerji tüketimini ve soğutma ihtiyacını artırıyor. Yüksek hesaplama gücü ve soğutma sistemlerinin elektrik tüketimini ciddi ölçüde etkilediğini söylemek mümkün.

Ancak bazı uzmanlar, nazik ifadelerin maliyet yaratmanın ötesinde daha verimli yanıtlar alınmasına katkı sağladığını savunuyor. Microsoft’un tasarım yöneticisi Kurtis Beavers, bu tür ifadelerin daha işbirlikçi ve düşünülmüş cevapları teşvik ettiğini belirtiyor.

Microsoft WorkLab’in yayımladığı bir notta, yapay zekânın kullanıcının diline göre yanıt verdiği ve profesyonellik ile tona önem verdiği ifade ediliyor. Yani, yapay zekânın duyguları olmasa da, iletişim kalitesi kullanılan dile göre değişebiliyor.

800 Milyonu Aşan Aktif Kullanıcı Sayısı

Sam Altman, ChatGPT’nin hızla artan kullanıcı sayısına da dikkat çekti. 11 Nisan’da TED küratörü Chris Anderson ile gerçekleştirdiği sohbette, haftalık aktif kullanıcı sayısının 800 milyona yaklaştığını söyledi. Bu rakam, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10’una denk geliyor.

Related Posts

Xiaomi 16 serisi bomba gibi geliyor

Xiaomi’nin heyecanla beklenen amiral gemisi 16 serisi, teknoloji kulislerinde şimdiden büyük yankı uyandırıyor. Çinli şirketin bu yılın sonlarına doğru tanıtmayı planladığı seri, yeni bir premium modelle ve Mi 11 Ultra’dan tanıdık bir özellikle …

Spotify kurucusundan savunma teknolojilerine dev yatırım

Avrupa’nın askeri bağımsızlık hedefi, teknoloji devlerinin de ilgisini çekiyor. Spotify’ın kurucusu ve Prima Materia yatırım şirketinin başındaki Daniel Ek, Almanya merkezli savunma teknolojileri girişimi Helsing’e liderlik ettiği 645 milyon dolarlık …

Bilim adamları bir dinazorda kanser buldu: Bu keşif insan hayatını kurtarabilir

Dinozor fosilleri ile modern kanser araştırmaları ilk bakışta çok uzak iki alan gibi görünebilir. Ancak yeni bir araştırma, milyonlarca yıl boyunca korunmuş yumuşak dokuların kanserin nasıl oluştuğu ve tedavi edilebileceği konusunda değerli ipuçları sunabileceğini ortaya koydu.

Dev asteroidin Ay’a çarpma ihtimali giderek artıyor

Bir dönem Dünya’ya çarpma ihtimali gündeme gelen, ama daha sonra rotasını Ay’a çeviren 2024 YR4 asteroidinin, uydumuza çarpma ihtimali giderek artıyor.

Bilim adamları Ay’da trilyon dolarlık ‘hazine’ buldu

Yeni bir araştırmaya göre, Ay’daki 6 bin 500 krater, paladyum veya iridyum gibi diğer değerli cevherlerin yanı sıra önemli miktarda platin içeriyor.

Organ naklinde yeni çağ! 3D baskı ile organ üretimi

Tıp dünyası, 3D baskı teknolojisinin biyoteknolojiyle birleşmesiyle tarihi bir dönüm noktasında. 3D baskı ile organ üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, bilim insanları bu teknolojiyle kişiye özel organlar üreterek …